Voetreflex

Voetreflexologie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en een eenheid vormen. Wanneer deze eenheid uit balans is, kan voetreflexologie helpen om verstoorde harmonie te herstellen door het natuurlijk genezingsproces van het lichaam te stimuleren. Zo stelt voetreflexologie de mens in staat zichzelf te helpen, te genezen of in een betere conditie te brengen.

 

Een  BER (Bond van Europese voetreflexologen) voetreflexoloog zal tijdens het eerste consult beginnen met een intakegesprek en geeft u een toelichting mee. Deze toelichting krijgt u mee naar huis om thuis nog eens na te kunnen lezen. Na de intake volgt de behandeling.


Door de organen, wervels, het lymfesysteem en de ledematen te behandelen via reflexpunten en -zones op de voeten, onderzoekt de voetreflexoloog waar een verstoring zit. Tijdens de behandeling zullen niet alleen fysieke, maar ook psychische en emotionele aspecten in het genezingsproces betrokken worden. Hierdoor wordt evenwicht in het hele systeem bewerkstelligd en kan de harmonie tussen lichaam en geest worden hersteld.

 

Na afloop brengen we de behandeling in kaart. Om te bepalen of deze therapie bij u past is het raadzaam om gedurende vier weken elke week een behandeling te ontvangen.

 

De voetreflex behandeling kost €50 

 

De BER

De Bond van Europese Reflexologen (BER) is de beroepsvereniging voor voetreflexologen. Hier heb ik mijn opleiding tot Voetreflexoloog gevolgd en ben ik lid van de bond!

 

Visie

De BER gelooft in de kracht van eenvoud, in openheid en transparantie. Met deze waarden als uitgangspunt wil de BER werken vanuit het hart en samenwerken met iedereen die dat ook doet. Samen kunnen we blijven vernieuwen en ons steeds beter inzetten voor de gezondheid van anderen. 

Waarom voetreflex?

Als (Medisch) pedicure heb ik veel te maken met voeten. Door het werken met voeten kwam ik erachter dat een voet zoveel meer is dan alleen een voet. Onze voet weerspiegelt ons lichaam. Ik ben de opleiding gaan volgen en het bracht me zoveel meer dan ik ooit had kunnen bedenken.

 

Het werken vanuit je hart, zonder verwachtingen. Los kunnen laten en durven ontvangen. We zijn tenslotte allemaal mensen met een eigen karakter. 

 

Ik vind het zo mooi dat ik mensen deze behandeling mag geven!

Zorgverzekeraars

De Volgende zorgverzekeraars hebben de BER voor 2019 opgenomen in het overzicht van alternatieve en complementaire geneeswijzen:

 

Aevitae (avero)
Aevitae (cares)
Aevitae (ASR)
Aevitae (VGZ)
AON (voorheen IAK)
De Amersfoortse
ASR
Avero Achmea
Bovemij (BOVAG)
Ditzo
FBTO
Gezond leven verzekering
Gemeente-optimaal

OZF
Ziezo
Zilveren Kruis