Specialisaties

Met behulp van specialistische technieken worden veel langdurige klachten aangepakt, verminderd en verholpen.

 

Veel van de klachten aan de voeten ontstaan niet acuut. Voorafgaand aan het bezoek aan de pedicure is er vaak al een kortere of langere periode verstreken waarin de klacht afwisselend erger of minder aanwezig was en daardoor problemen gaf. In overleg wordt er een gezamenlijk plan van aanpak bepaald en wordt er gekozen voor de meest bevredigende oplossing van het probleem.


Nagelregulatie

Het begeleiden en verbeteren van een pijnlijke nagelvorm of ingroeiende nagels met behulp van een beugel. Er zijn verschillende soorten beugels die per situatie bekeken en geplaatst kunnen worden afhankelijk van het probleem. 

 

Doel: Nagel en nagelbed van vorm veranderen waar mogelijk is. Of de druk verminderen in de nagelwal. 

Nagelreparatie

Nagel reparatie is een techniek waarbij doormiddel van gel of acryl een gescheurde, afgebroken of stootnagel herstelt kan worden. Ook kan het werken bij het begeleiden van de groei van de nagel. Wanneer de nagel door een trauma (stoten) eraf is gegaan komt het nagelbed vrij te liggen, dit kan een stootnagel tot gevolg hebben, de nagel wordt omsloten door de huid en kan niet meer naar voren groeien dit geeft problemen o.a het ingroeien van de nagel tot gevolg. Ook bij een hoek uit de nagel kan nagelreparatie worden toegepast, dit geldt ook voor een schimmelnagel.

Anti-druk

Anti-druk is een techniek die wordt toegepast als tijdelijke therapie. Doormiddel van vilt en andere materialen kan een pijnlijke plek tijdelijk ontlast worden. Het kan toegepast worden om direct pijn te verminderen of een wond drukvrij te leggen. Het is een tijdelijke therapie, die kan worden uitgebreid met eventueel een blijvende therapie door middel van een orthese.

Orthese

Een orthese is voor het behandelen van een teen- stands afwijking die zorgt voor complicaties. De behandeling is gericht op het behouden of verbeteren van de beweeglijkheid van de tenen. Het is het tot stilstand brengen van het vergroeien van een teen stand of bij meer bewegelijkheid het corrigeren van een stands afwijking. Per situatie word bekeken of het mogelijk is. Soms moet er doorverwezen worden naar een podotherapeut omdat er ook aan de stand van de voet gewerkt moet worden door een corrigerende of ondersteunende voetzool.